Producent serów góralskich

Producent serów góralskich

Wyjazdy w góry kojarzą nam się z relaksem, spokojem, świeżym powietrzem i regionalną kuchnią. Wszyscy z nas wiedzą czym są tradycyjne góralskie oscypki. To regionalne bogactwo – tradycyjne sery góralskie są prawdziwym rarytasem dla wielu Polaków. Nie tylko w rejonach naszych gór możemy się spotkać z przepisami z użyciem serów góralskich. Najlepiej jednak kupować je właśnie na miejscu i od prawdziwych górali. To właśnie one mają najlepszy smak, aromat, a ich świeżość i przydatność do spożycia jest o wiele dłuższa . Najważniejszy góralski ser jest w okresie wiosennym, letnim i na jesieni. Czas zimowy jest mniej wydatny w mleko owcze, w takim razie i mniej na rynku oscypków i są gorszej jakości. Wskazane jest również poradzić się górali jak najlepiej przyrządzić sery góralskie i do czego wskazane jest je dodawać i z czym je mieszać.


Ocena: 4/5 (1 głosów)  


Szczegóły wpisu:


Podlinkuj wpis:
Author: danbud

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *